Смело сърце - това е най-точното определение за 10-годишната Никол от

...
 
Смело сърце - това е най-точното определение за 10-годишната Никол от
Коментари Харесай

Смелото сърце Никол има нужда от коледно чудо

 

Смело сърце - това е най-точното определение за 10-годишната Никол от Пловдив. На нейно място множеството възрастни от дълго време да са се предали. Но тя, като смел боец, продължава да води тежка борба. Минава през доста сълзи, боязън, болежка, само че не стопира да се усмихва и да се бори. 

Щом човек я огледа, вижда очи, цялостни с готовност за живот. Преди година и два месеца, на 9 ноември 2021 година, родителите й схващат, че момиченцето има недоброкачествен израстък в дребния мозък. „ Лекарите бяха безапелационни, че в случай че до 2-3 дни не създадем животоспасяваща интервенция, Никол няма да оцелее. Обясниха ни, че всички нервни окончания са опрели в тумора и всяка пропиляна минута може да се окаже съдбовна. Затова два дни по-късно направихме интервенцията в „ Токуда “, спомня си майката Гергана.   

Най-лошите й мемоари са от лекуването на Никол у нас.

„ На два пъти посиняваше, вдигаше висок пулс

Преживяхме огромен пъкъл. Заминахме за Турция, където ни дадоха доста по-голяма вяра. Слава Богу, сега е по-добре. Вече сме в България. На 3 месеца един път караме Никол на контролни прегледи “, споделя майката. Дъщеричката й към момента е неподвижна, по тази причина я водят и на рехабилитация, с помощта на която бързо възвръща двигателните си качества.



Това, че не може да върви, е най-големият й проблем.

Навсякъде се усеща непълноценна. „ Детството й липсва, приятелчетата също. Става й мъчително, когато види по какъв начин другите деца се гонят и си играят. Казва, че е добре, само че не е. Днес бяхме до мола да се снимаме, искахме малко да си разнообразим Коледата. Но Никол не беше доста въодушевена. Баща й я носи, тя не може да върви, тормози се, че няма коса, желае да е с перука... Има много такива моменти, след които постоянно си поплаква “, натъжава се Гергана.

Откакто чува неприятната новина за болестта на щерка си, тя стартира да води акция в обществените мрежи. Стои по цели нощи на телефона. Плаче и написа постове - всичко в името на това детето й да оздравее. Да знае, че мама е мощна, с цел да може и тя да е мощна.

Ако аз се предам, Никол ще рухне,

уверена е младата жена.

Когато идват в Турция, доктор Фунда, която се заема със случая на Никол, споделя на майка й: „ Ако не се съвземеш от суматохата и паниката, няма по какъв начин да изцелявам детето ти. Ти си силата, която й е нужна, с цел да оцелее “.



По-късно, когато момиченцето стартира да се усъвършенства, турската лекарка окуражава родителите му с думите: „ Не сме божества, само че лечението дава резултат и мисля, че Никол ще се оправи “. „ Стискайте ни палци! “, добавя майката, която не знае по какъв начин да се отблагодари за голямото състрадание, което среща у близки и далечни благодетели.

Не съм сигурна дали целият живот ще ни стигне, с цел да се реваншираме за това, което вършат хората за нас. Затова взех решение:

И ние ще вършим положително, с цел да живее то постоянно измежду нас,

дава обещание майката.

Най-трудно е с парите за рехабилитация, за която заплащат в частен кабинет. Всичко е доста скъпо. Събират средства и за контролни прегледи, всеки от които излиза сред 10 000 и 12 000 евро, според от това какви проучвания ще бъдат направени.

С венозната химиотерапия също удрят на камък, защото не въздейства добре на Никол. Прилагат й лекуване с таблетки, което би трябвало да завърши през февруари. Месец по-рано й следва значимо проучване с ядрено-магнитен резонанс. Ако то не откри разсейки, заболяването ще бъде победена.

Вярваме, че ще се оправи, само че към момента ни е боязън, споделя майката.

Категорична е, че децата са по-силни от възрастните. „ Никол е доста надъхана. Повтаря ни, че всичко ще е наред. По-зряла стана, израсна с това заболяване.



Момиченцето й обича да рисува и да пее. Изпипва картините си до най-малкия подробност с необикновено усърдие. Всяка вечер слуша денс музика, а обичаната й певица е Ариана Гранде.

Пожелава си къща за кукли Барби за идните празници. Дядо Коледа обаче се е погрижил Никол да има доста повече дарове. Всеки ден фамилията получава по пощальон коледни изненади за детенцето от изцяло непознати хора.

„ След този случай със брачна половинка ми считаме, че

в случай че тя е добре, нищо в живота не може да ни събори.

Година и два месеца минаха, а аз към момента не одобрявам мисълта, че Никол е болно дете.

Няма да я приема.

Дано, в случай че имаме борби оттук насетне, да са по-леки. Досега бяха жестоки и безмилостни “, просълзява се майката. Но има вяра, че детето й ще се оправи.

За да продължи да се бори обаче, смелата Никол има потребност и от нашата помощ. Е, може би и от парченце коледно знамение.                                

 

Дарителска сметка:

Титуляр:  Никол Николаева Томова

BG83RZBB91551014159962                            

https://www.paypal.me/Nikol1203
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР